Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected] Кадър бТВОтносно икономическите мерки работодателските организации имаме

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg Кадър бТВОтносно икономическите мерки работодателските организации имаме
Коментари Харесай

Велев: Нужно е трайно антикризисно законодателство, защото заради грешки имаме 100 000 безработни, а можеше да си работят

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected] 

Кадър бТВ

Относно икономическите ограничения работодателските организации имаме през днешния ден среща с новия финансов министър, защото проблем има не толкоз с парите, а с административния потенциал - по какъв начин тези пари да стигнат по-бързо до хората. Защото от предходните 2 милиарда лева гаранции досега са употребявани едвам 9 млн. лева Всъщност парите не стигат до хората. Така че ние ще предложим ресурса от неработещите ограничения да бъде ориентиран към по-работещи и свързани с инвестиците, с поощряване на развиването, а освен на оцеляването ограничения, само че също и за поддръжка на ликвидността. Това разяснява в студиото на бТВ Васил Велев.

Има редица благоприятни условия, които програмата Конкурентноспособност дава и те би трябвало в оптималната степен да бъдат осъществени. И не става дума единствено за пари, добави той. 

Не дребна част от ограниченията, оповестени през вчерашния ден от Бойко Борисов, са стъпили и на предложенията, които сме обсъждали още през месец май като втори пакет, който още тогава трябваше да бъде квалифициран и финансиран, комевнтира Пламен Димитров.

Подкрепа на заетостта е най-важната мярка както за бизнеса, по този начин и за хората. Мярката 60/40 би трябвало да продължи. Апелът ни сега е да се сътвори още в този момент трайно антикризисно законодателство, каквото има В Австрия, Германия, каквото да работи постоянно при рецесии, а не да се написа на коляно при потребност. Защото първото тримесечие заради неточности в тази мярка имаме 100 000 безработни повече, които можеха да не бъдат на борсата, в случай че такова законодателство имахме. Затова не е добре това да се повтаря, уточни Велев.

Нашите оферти са свързани и с енергетиката. Нашите компании заплащат налог липса на механизъм за потенциал или налог непозволена държавна помощ за по този начин наречените американски централи. Това е 20 лв. на мегават. Прогнозната цена за мегават е 90 лв. като цена. Над нея от горната страна има разнообразни такси, една от които е тази 20 лв. отговорности към обществото. Нашето предложение е тя да има предел, тъй като другите страни не заплащат изобщо подобен налог, а ние най-малко можем да го ограничим, изясни Велев.

Има две неща, за които ние настояваме в поддръжка на хората за идните месеци, а към момента ги няма. Първото е подкрепяне за отоплителния сезон, който следва. Там се усилиха парите, станаха към 500 лв. за целия сезон, само че обсега на семействата се взема решение през август и там би трябвало да се пипне. Другото е тези спомагателни 15 дни отпуск, които искахме да се обезпечат на родителите. Когато има карантина или затваряне на детски заведения и учебни заведения, тази мярка отново би трябвало да се постави на масата и да е подготвена да бъде финансирана, разяснява Димитров. 

Мерките, оповестени през вчерашния ден са работещи. Ето да вземем за пример тези 50 лв. за пенсионерите. Парите освен ще поддържат хората, тези 50 лв. ще усилят потреблението на хората, ще влязат в стопанската система. Така че несъмнено ограниченията са положителни, би трябвало да се държи сметка за средносрочната вероятност, защото следващата година ще бъде по-тежка от позиция със справяне с недостига в бюджета, уточни Велев.

Мерките са верни, скъпи и положителни, само че закъснели. Към тях би трябвало да прибавим час по-скоро нов пакет от ограничения за хората и бизнеса, уточни Димитров. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР